h1

SkepMine


Denna server ligger nere numera, om någon är intresserad av att vi ska dra igång igen är det bara att höra av sig, så kan vi hitta på något!

Minecraft är ett himla kul spel att spela, men det blir ju ännu bättre tillsammans med andra. Både att ha någon att tjattra med under tiden, men dessutom blir det ju lite roligare om någon ser det man bygger och hur många diamanter man lyckats hacka fram 🙂

Därför startar jag nu en ganska oambitiös server som jag kallar SkepMine. Målet är inte att bli nån stor och fantastisk grej utan bara vara ett kul sätt att umgås. Man bygger det man vill och gör lite vad man känner för, men utan creative. Tänkte lägga svårighetsgraden på ”easy” så tycker du något annat är det bara att gorma.

SkepMine kommer vara en vaniljdoftande server utan mods, spelandet bygger på förtroende och man förväntas respektera det andra byggt eller markerat som sitt område, samtidigt är det fritt fram att muta in sin egen mark och bara börja bygga. (Sätt gärna upp en skylt så man vet vems området är.)

Hur upplägget blir är jag överhuvudtaget mycket flexibel med så säg gärna vad du tycker.  Vill du vara med är det bara att kontakta mig här, på twitter eller via mejl på e.fransson@live.se och meddela ditt minecraftnamn så vitlistar jag dig.

Torsdagen den 7 mars 2013 kl 21.00 var tillfället när vi drog igång och alla välkomnades att logga på SkepMine samtidigt för första gången, självklart går det bra att haka (eller hacka, höhö) på senare, men det är ju lite kul att börja från grunden samtidigt. Anders Strindberg har fixat så vi har en fast adress på skepmine.hopto.org:25555 det händer att ipadressen ändras så skicka gärna ett pm om du har problem att komma åt servern så det snabbt kan styras upp. Efter att servern har varit lite inaktiv under en period har vi nu (juli 2013) bestämt oss för att göra en nystart då vi tänker köra mer i samlad trupp under onsdagskvällar (cirka 15.00-23.00) och då skypea medan vi spelar för att det ska bli mer en social aktivitet. Problemet innan var att alla var på vid olika tillfällen så det sociala gick lite förlorat. Utöver detta kommer servern vara på vid lite andra tillfällen för den som vill.

Kan man ha skeptisk pub tycker jag definitivt att det går att ha en skeptisk server. Exakt hur skepticismen ska komma till uttryck är en fråga för framtiden.

Vi har märkt att en del barn gärna vill vara med på servern och har pratat fram och tillbaka lite om hur vi tycker att vi ska förhålla oss till det, senaste planen är att det är ok om vi släpper in våra egna barn, men då håller lite koll på vad de sysslar med, och att vi begränsar det till egna barn och inte låter dem ta in sina kompisar, särskilt uppstod denna diskussion eftersom vi är en del vuxna som lånar barnens konto när vi spelar.

Annonser

6 kommentarer

  1. Låter kanonbra! Jag är själv ganska vaniljälskande när det gäller Minecraft. För många moddar brukar innebära instabilitet och problem när man ska uppgradera.
    Mitt Minecraft-namn är ”StrongBad_swe” och jag vill vara med från början. 🙂


  2. Åh vad roligt! Jag lägger till direkt =)

    (Skickar ip på twitter, även om det säkert är helt oproblematiskt, antar jag att det kan vara dumt att lägga det publikt.)


  3. Vi borde ju skaffa en riktig DNS-adress, finns ju såna gratistjänster som man uppdaterar själv så fort man får ny IP-adress. Kan fixa det om du vill.


  4. Det får du jättegärna fixa, jag är ingen hacker precis =)


  5. Jag hade nog slutat spela, men in skeptisk server lockar. Mitt minecraftnamn är tor344.


  6. Ulf, du är tillagd, välkommen in!Kom igen och skriv något =)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: