h1

Om sporadisk

Detta är inte en ämnesblogg som håller sig till en sak, den har funktionen att jag skall kunna skriva av mig när jag är upprörd över något, eller vill samla mina tankar i något ämne. Sådant som spelar roll för mig är neuropsykiatriska funktionshinder, politik och religion, men det skulle lika gärna kunna vara vad som helst annat jag tar upp. Utöver detta så vill jag bli bättre på att formulera mig i text och därför utnyttjar bloggen för att öva på det.

Att hålla fast vid sin första tanke och åsikt ser inte jag som något mål eller ens något beundransvärt i sig. Förmågan att erkänna att den första känslan och tanken som rusade genom huvudet, eller som man även under lång tid hållt fast vid, faktiskt inte är den man fortfarande står för, ser jag däremot som något värt att beundra och sträva efter. Både för att det är ett tecken på att man utvecklas som individ och på en viss ödmjukhet. Nu är kanske inte just ödmjukhet det som kännetecknar mig, men jag ser det som en egenskap värd att försöka tillägna sig.

Att ha växt upp i en familj med högt till tak vad gäller åsikter och diskussioner, med föräldrar som varit kommunpolitiskt aktiva, i kristdemokraterna, och också själv varit engagerad i samma parti sedan jag var 16 år, har självklart påverkat mig mycket. Numera har jag inget engagemang kvar i kristdemokraterna utan gick ur partiet strax före jul 2008. Dessutom har jag en bakgrund inom Pingstkyrkan som självklart satt sina spår på både gott och ont hos mig. Numera definierar jag mig som positiv ateist och antiteist, och föredrar att se på religion ur ett religionpsykologiskt perspektiv. Gick 2008 igenom en neuropsykiatrisk utredning och har fått diagnosen ADHD med autistiska drag.

Du hittar mig här på twitter.

Annonser
%d bloggare gillar detta: