h1

Fragment I

28 september, 2011

Det var sent på sommaren, precis i slutet av augusti. Det unga paret hade bestämt sig. De ville leva sitt liv för Gud. Båda hade vuxit upp med en aktiv och levande tro. Men sedan de gift sig tre år tidigare hade det religiösa livet kommit allt mer i andra hand. Arbete och studier tog mycket tid. Dessutom var det väldigt skönt att ta långa sovmorgnar på söndag förmiddag.

Visserligen hade de vid något tillfälle försökt dra igång en bibelstudiegrupp hemma, för att kunna läsa Bibeln tillsammans med vänner i samma ålder och situation. Med ganska rejäl historia i kyrkan, men som kunde behöva reflektera kring hur man som vuxen ställde sig till bibelns texter.

Efter några träffar hörde pastorn av sig och ville prata om hur det hela skulle läggas upp. Det var inte helt okej att ta initiativ till att studera Bibeln på egen hand. Detta trots att det var helt inofficiellt ordnat just för några vänner. Det kändes inte så bra för paret och idén rann ganska snart ut i sanden.

Denna söndagsmorgon skulle dock det slentrianmässiga i det religiösa livet tas itu med.  Och paret gjorde sig iordning för att gå till kyrkan, för att starta sitt nya mer aktiva liv.

Telefonen ringer, och en kvinna bjuder paret till fika i trädgården. De tackar nej, och säger att de tänkt gå till kyrkan. Samtalet avslutas.

Tio minuter senare ringer kvinnan igen. ”Det är något ni behöver veta om ni skall gå dit. Om ni skulle få frågor.”

Istället för att gå till kyrkan tillbringades dagen i kvinnans trädgård där historien utvecklades, för det chockerade paret.

Annonser

Kom igen och skriv något =)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: