h1

Hur skall mediaindustrin få pengar?

18 februari, 2009

 Det är synd om kulturarbetarna som inte får betalt för det de gör. Det är ett faktum som vi har hört en del om på senare tid. Att inte få så mycket pengar som man vill ha är ju tråkigt.

 Ofta förväntas det att de, som är emot att upphovsrätten skall gälla vid icke kommersiellt användade, förklarar hur upphovsrättslagstiftningen borde se ut istället. Frågan är hur man skall skydda rättighetsinnehavarnas intressen så att de kan tjäna mycket pengar. Motargument som att ”det inte är vårt ansvar” och ”branschen får anpassa sig till hur samhället ser ut nu”, har hörts och jag håller med.

 Och mycket riktigt så klarar branschen den här uppgiften galant på egen hand, man har låtit kreativiteten flöda och resultatet är oväntat och nytänkande. Christian Engström ställde häromdagen frågan om åklagaren skulle lyckas förklara varför Carl Lundström är medåtalad. Även om det inte är någon som säger det rakt ut, är det uppenbart att anledningen är att Carl Lundström har pengar. Dessa pengar har han inte tjänat genom The Pirate Bay men blir de fyra dömda på det sätt som de målsägande önskar blir alla fyra solidariskt ansvariga vilket innebär att Carl Lundström skulle få stå för hela kalaset. Så därför vill jag invända mot det Peter Sunde sa på presskonferensen om att målsäganden inte kommer få några pengar, de har sett till att få med Carl Lundström, som åtalad, just för den sakens skull.

 Himla smart av industrin tycker jag!

Annonser

Kom igen och skriv något =)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: